Egy fontos lúgosító: a spirulina alga

Azt már nyilván tudjuk, hogy az algák vízben növekednek, de arról már kevesebb fogalmunk lehet, hogy létezik az úgynevezett kék-zöld alga vagy spirulina, amelynek számos egészségügyi előnye van, többek között egy igen hatékonyan lúgosító növényről van szó. A spirulina igazából nem alga, hanem nagyon speciális baktériumok, az úgynevezett cianobaktériumok keveréke, amelyek a magas sótartalmú vizes helyeken növekszenek. A spirilunát már valószínűleg az aztékok is “szüretelték” és fogyasztották, illetve az Európában élő ókori népek, valamint az afrikai tavak közelében lakók is, ahol a spiriluna természetesen növekedett. Ma már a legtöbben a spirilunát étrend kiegészítőként fogyasztják. Ezek a kivonatok rendkívül táplálóak, mivel olyan ásványi anyagokat, vitaminokat és vegyületeket tartalmaznak, amelyek igen jó hatással vannak az egészségre.

alga-lugosito

Teli van tápanyagokkal

A spiriluna tömegét több, mint félig, 65%-ban a tiszta fehérje teszi ki: 22 olyan esszenciális aminosavat tartalmaz, amelyet a szervezet nem képes előállítani. A spiriluna ezenfelül vasat is tartalmaz, evőkanalanként 2 mg-ot. Ráadásul ez a vasnak az a típusa, amit a szervezet is könnyen tud használni. Egy evőkanál szárított spirilunában találunk még 8 mg kalciumot, illetve egyéb fontos ásványi anyagokat, például mangánt, szelént és cinket. A spiriluna számos vitamin jó forrása, például a K-vitaminnal és számos B-vitaminnak.

A rák elleni védelemben

Jelentős mennyiségű laboratóriumi kutatás azt sugallja, hogy a spiriluna nemcsak kiváló lúgosító, hanem rendelkezik olyan vegyületekkel is, amelyek megakadályozzák vagy lassítják a rákos sejtek szaporodását. Például egy 2004-es tanulmány, ami a Biochemical Pharmacologyban jelent meg, megállapította, hogy a C-fikocianin nevű fehérje a spirulinában jelentősen csökkentette a leukémiás sejteket, mivel beindította azok apoptózisát vagy programozott sejthalálát. Egy másik tanulmány 2009-ben arról számolt be, hogy a laboratóriumi állatok, akik spirilunát fogyasztottak, képesek voltak szintetizálni természetes ölősejteket, amelyek leszámoltak a rákos sejtekkel, és kevesebb rosszindulatú daganat megjelenését tették lehetővé.

 

Lúgosító termékek
Akció

Sanct Bernhard Spirulinatabletta 360db

-8% Sanct Bernhard Spirulina tabletta 360db

Komplex, jól felszívódó növényi fehérjékkel, antioxidánsokkal, magas vitamin- és ásványianyag-tartalommal.

Ár: 4590 Ft
4990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!