Lúgosító növények és fűszerek

Az emberi test optimálisan akkor működik jól, ha a vér pH-értéke 7,35 és 7,45 között mozog, tehát enyhén lúgos. Ez a lúgos pH-szint kulcsfontosságú bizonyos kémiai reakciókhoz, illetve a tüdő, a vese, a belek és a bőr megfelelő működéséhez is. Azzal is fontos tisztában lenni, hogy a test lúgosságát legnagyobb mértékben az elfogyasztott élelmiszerek befolyásolják. A szervezet annak megfelelően lesz savas vagy lúgos, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk el.

dinnye-lugos

Lúgos gyümölcsök

Bár úgy tűnhet, hogy a citrusfélék savasítanak, de ezek valójában lúg termelők. Ez azért van, mert a szerves savak lebomlanak a vízben, ami semleges, a folyamat során pedig bikarbonát képződik, ami erősen lúgos. A lúgosító gyümölcsök közé tartozik még az ananász, a málna és a görögdinnye is.

Lúgos zöldségek

A legtöbb zöldség lúgtermelő, persze van közöttük olyan, ami jobban lúgosít, mint mások. A leginkább lúgképzőnek számítanak a lencse, illetve a különféle gumók, de szintén kiválóan lúgosít az édesburgonya, a jamgyökér, a tengeri növények és a hagymák is. A zöldségek, amelyek kevésbé, de még mindig eléggé lúgtermelők a spárga, a kelkáposzta, a mustár zöldje, a rukkola és a brokkoli.

Diófélék és magvak

A diófélék és magvak alapul szolgálhatnak a kielégítő és ízletes táplálkozásra, ráadásul kiváló lúgos élelmiszerforrásnak számítanak, így egy lúgosító diétában mindenképpen ott a helyük. A legjobb alkálitermelő diófélék és magvak ezek: mandula, gesztenye, lenmag, szezámmag, fenyőmag és a friss kókusz.

Fűszerek

Az olyan fűszerek, mint a fahéj, a curry por, a gyömbér, a mustár és a chili paprika is mind lúgosít. Ezeknek a fűszereknek a rendszeres alkalmazása a zöldségeken és a gyümölcsökön egy igen egyszerű módja lehet a test savasságának leküzdéséhez. Érdemes a növényekre őrölt gyömbért szórni, vagy a sült édesburgonyánkat is ezekkel a fűserekkel ízesíteni.

 

Lúgosító termékek

Tündérvíz Lúgox 401,5 L

Tündérvíz Lúgox 40 1,5 L

Lúgos és oxigénnel dúsított ásványvíz, az elsavasodott szervezet méregtelenítésére, a szervezet pH szintjének helyreállítására, fáradtság, gyulladás, stressz esetén, tisztító kúrákhoz ideális.

Ár: 330 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!